Safra kesesi karnın sağ üst bölgesinde karaciğerin altında yer alır. Sağlıklı erişkin bireylerde yaklaşık 8 cm uzunluğunda ve 4 cm genişliğinde armut şeklinde içi boş bir organdır.…
Tüm kanserler arasında en sık karşılaşılan 4. kanser olan mide kanseri, midenin herhangi bir bölgesine yerleşen ve genellikle lenf bezleri, karaciğer, akciğer gibi organlara yayılabilen özelliktedir.…
Kolon, “kalın bağırsak” olarak bilinen ve sindirim sisteminin son kısmını oluşan bölgedir. Kolon kanseri ise bu bölgede görülen kanserlerdir. Kolon kör bağırsak ile başlar rektum denilen kolonun genişlemiş son …
Rektum, kalın bağırsağı anüse bağlayan son kısımdır. Rektumun ana görevi vücuttan atılacak dışkıyı depolamaktır. Rektum yaklaşık olarak 12-15 cm’lik uzunluğa sahiptir.…
Kesi yeri fıtığı, karın bölgesinden geçirilen ameliyat yerlerinde meydana gelen fıtıklardır. Geçirilen ameliyat sonrası oluşan yara, karın duvarındaki bağ dokunun zayıflamasına neden olur, bu sebepten dolayı ba…
Fıtık, bir organın kendini sınırlandıran yapıların zayıf noktalarından başka bir yere hareket etmesidir. Genel cerrahini uğraştığı ve sık görülen fıtıklar; kasık fıtığı, göbekte fıtığı ve ameliyatlardan sonra g…
Göbek fıtığı, göbek çukurunun bulunduğu yerden veya hemen çevresinden bağırsakların dışarı doğru çıkması sonucu oluşan fıtıklardır. Göbek fıtığı farklı boyutlarda olabilir.…
Böbrek üstü bezleri, her iki böbreğin üst kısmına yerleşik olarak bulunurlar. Karın bölgesinin arkasında ve diğer karın içi organlara yakın komşuluk gösterirler. …